Wil jij ook dansend en bewegend het nieuwe jaar in?

Vanaf donderdagavond 14 januari kun je in een reeks van drie lessen kennismaken met o.a Popping, Hiphop en Breakdance.
Jongens en meisjes van 11-17 jaar zijn welkom om eens kennis te maken met deze dansstijlen.
Onder leiding van Fabia Dance Center in samenwerking met Stichting Jeugdwerk Zuidplas zullen deze lessen worden gegeven.

Data: 14/21/28 januari 2016
Tijd: 19.00-20.00 uur
Locatie: Fabia Dance Center
Meer informatie: debbie@jeugdwerkzuidplas.nl
Kosten: 6 euro voor drie lessen

07-01-2016 • 0 reactie(s) • Reageer

Productie Aboekir en Aboezir, een volkssprookje herschreven

Jeugdtheater ’t Blok werkt aan een nieuwe productie Aboekir en Aboezir, een volksspookje herschreven! De regie is in handen van Jetty Smit. Het script is geschreven door theatermaker Frank van Zuijlen die tevens assisteert en mede vorm geeft aan deze productie. Iedere woensdag is er een theaterles van 16.00 -17.00 uur in ‘t Blok. Er wordt toegewerkt naar een aantal voorstellingen in het najaar en een try-out vlak voor de zomervakantie.

In het kader van deze productie wordt in de lessen gepraat en nagedacht over de tweede wereldoorlog. Er is zo veel dat je over de tweede wereldoorlog te weten kan komen. De deelnemers van Jeugdtheater ‘t Blok hebben samen met Frank en Jetty aan elkaar verteld wat ze al weten en ze hebben ieder een brief geschreven aan Anne Frank. De volgende stap is een museumbezoek. Op zaterdag 18 april reist Jeugdtheater ‘t Blok af naar Amsterdam om een kijkje te nemen in het Anne Frank Huis.

Wil je ook meedoen  en deelnemen aan het museumbezoek ? Dat kan nog! Ben je tussen de 10 en 15 jaar en vind je het leuk om toneel te spelen,  je theatertechnieken eigen te maken en op het podium te staan, geef je dan snel op en doe mee met deze productie. Opgeven kan  via theater@jeugdwerkzuidplas.nl of 0180-315381.

12-03-2015 • 0 reactie(s) • Reageer

Groene klus op NLDoetdag! Vrijdag 20 maart.

Vorig jaar hebben we met NLDoet 't Blok in bloei gezet met geveltuintjes. Hierdoor ziet het er buiten nog gezelliger uit, we verheugen ons al op het voorjaar. We willen dit jaar de klus uitbreiden met een echt terras. We bouwen een muurtje met bankjes, plaatsen rasters waar planten langs kunnen groeien. Ook verankeren we een paar echte terrastafels. Op de NLDoet dag willen we klussen en planten zetten in de bakken en in het 'moerastuintje'. Heb je groene vingers? Dan zijn we op zoek naar jou! Je kunt je aanmelden voor deze klus. De klus is hier te vinden op de site van de NLDoet-dag.

04-03-2015 • 0 reactie(s) • Reageer

Parfum maken en model voor 1 dag

Deze workshops zijn voor jongeren van 12-16 jaar en worden gegeven in ’t Blok, IJsermanpad 1. Parfum maken op donderdag 12 maart tussen 19.30 en 20.45 uur en Model voor 1 dag op donderdag 19 maart tussen 17.30 en 19.30 uur. Heb je zin om mee te doen? Geef je dan voor maandag 2 maart op voor deze workshop bij Debbie, debbie@jeugdwerkzuidplas.nl of bel 0180-315381.

Tijdens de workshop parfum maken, maken jullie kennis met etherische oliën en parfum oliën.Aan de hand van een recept en onder begeleiding maken jullie een eigen parfum. De parfum wordt in een 10 ml. roll on gemaakt en die neem je natuurlijk mee naar huis! Model voor 1 dag:  is het altijd al je droom geweest om model te zijn of een stoere foto van jezelf te hebben? Dan is dit je kans. Tijdens deze middag word je door een visagist opgemaakt en worden er mooie foto’s van je genomen. Na afloop krijg je van de fotografe 1 foto en kun je tegen extra betaling andere foto’s bestellen. Voor jongens én meiden!

23-02-2015 • 0 reactie(s) • Reageer

Voorstelling Gullivers Reizen was top!

afgelopen woensdagavond 10 december was de voorstelling van het jeugdtheater in ’t Blok. Wekenlang hebben een aantal jongeren het theaterstuk 'Gullivers Reizen' geoefend. Frank van Zuijlen; een jong bevlogen 3e jaarstudent van de Acteerschool Rotterdam en Jetty Smit (www.detoneelsmit.nl); afgestudeerd  aan de Toneelacademie Maastricht verzorgen iedere woensdagmiddag deze theaterlessen. Tijdens de oefenlessen is er voor iedere speler een kostuum aangemeten; met dank aan naaiatelier Krimpen aan de Lek 950jr.

Voor deze avond was een beperkt aantal kaarten beschikbaar (70 zitplaatsen) en de zaal zat helemaal vol! De uitvoering van het toneelstuk ging heel goed. Met veel humor, goed samenspel, goede concentratie, hier en daar stress en in mooie kostuums en met hele verschillende personages kwam het aloude verhaal in een eigentijds jasje tot leven! Het publiek genoot zichtbaar van de kunsten van deze jongeren, die ze zich in een relatief korte periode eigen hebben gemaakt onder de bezielende leiding van Frank en Jetty. Heel knap! Dat smaakt naar meer. En het komt goed uit: de volgende theaterproductie van het jeugdtheater ’t Blok staat al in de startblokken! Weer een nieuw avontuur. Ben je tussen de 9 en de 15 jaar en wil je ook meedoen? Geef je op bij Debbie debbie@jeugdwerkzuidplas.nl.

11-12-2014 • 0 reactie(s) • Reageer

Workshop lipgloss maken, don. 11 dec.

Tijdens de workshop lipgloss maken in ‘t Blok, maken jullie kennis met hoogwaardige 100% natuurlijke ingrediënten. Prachtige parelmoer kleurpigmenten en gewone pigmenten staan tot jullie beschikking. Hiermee gaan jullie onder begeleiding en met een uitgekiend recept jullie eigen lipgloss maken. De lipgloss wordt in een prachtige lipgloss garnituur gegoten die je aan het einde van de avond mee kan nemen. Jullie kunnen twee verschillende lipglossen maken. Eén grote lipgloss en een mini lipgloss voor aan je mobiel of sleutelbos. De kosten voor deze workshop zijn €5,- per persoon.

Kom gezellig met je vriendinnen naar deze leuke meiden-avond in ’t Blok, donderdag 11 december van 19.30 -20.30 uur. Je kunt je opgeven bij debbie@jeugdwerkzuidplas.nl.

01-12-2014 • 0 reactie(s) • Reageer

Productie 'Gullivers reis naar Lilliput' is op zoek naar jong acteertalent

Op woensdag 29 oktober start om 15.30 uur een uitgebreide reeks theaterlessen in 't Blok. Er wordt gewerkt aan de voorstelling 'Gullivers reis naar Lilliput'. Ben je tussen de 10 en 15 jaar en vind je het leuk om toneel te spelen, je theatertechnieken eigen te maken en op het podium te staan, geef je dan snel op en doe mee met deze productie.

De regie is in handen van Jetty Smit, geassisteerd door Frank van Zuijlen. Frank is een jong bevlogen 3e jaarstudent van de Acteerschool Rotterdam. Jetty is in de vorige eeuw afgestudeerd  aan de Toneelacademie Maastricht. Een jonge spirit en een oude rot tezamen. Dat gaat iets spannends opleveren.

Het wordt afgesloten met een voorstelling in de zaal van 't Blok met theaterverlichting, een podium en uiteraard publiek! De lessen worden gegeven in 't Blok, IJsermanpad 1 te Nieuwerkerk aan den IJssel. De kosten voor deze reeks van 7 lessen+ uitvoering zijn €50,-. Opgeven graag via debbie@jeugdwerkzuidplas.nl of 0180-315381.

17-10-2014 • 0 reactie(s) • Reageer

Hulp gevraagd

Volgende week op donderdag 23 oktober willen we een geveltuin gaan maken voor 't Blok. Heb je toevallig herfstvakantie/tijd en vind je het leuk om met het tuinieren te helpen? Leuk! Je bent van harte welkom.

Het wordt best buffelen, maar vast ook gezellig! Broodjes, drinken en koeken wordt uiteraard voor gezorgd! We starten de 23e vanaf 14.00 uur. Op een later tijdstip komen helpen is uiteraard ook mogelijk! Wil je meehelpen, fijn als je het even laat weten. Je kunt mailen naar kim@jeugdwerkzuidplas.nl.

17-10-2014 • 0 reactie(s) • Reageer