Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Jongerenraad in Zuidplas!

Na jaren van praten en voorbereiden heeft de gemeente Zuidplas een jongerenraad! De jongeren zijn onlangs officieel bij collegebesluit door burgemeester Gert-Jan Kats en de wethouders benoemd en worden ondersteund door Kim Terbrack van Jeugdwerk Zuidplas i.s.m. Sophie Straatman vanuit de gemeente. Maandagavond 14 maart kwam de jongerenraad voor het eerst bij elkaar.

De jongerenraad bestaat uit twaalf jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar. De jongerenraad moet de jongeren uit Zuidplas een stem geven. De raad zal op verzoek advies geven op onderwerpen die worden aangedragen. Maar de jongerenraad kan ook ongevraagd met adviezen richting de gemeenteraad komen.

Tijdens de eerste bijeenkomst konden de jongeren kennismaken met elkaar en met burgemeester Kats en wethouder Muller. Burgemeester Kats gaf een lesje staatsrecht waardoor de jongeren nu exact weten hoe de (lokale) democratie in elkaar zit. Na het eerste openbare deel van de bijeenkomst hebben de jongeren daarna gesproken over de mogelijke onderwerpen en een planning voor de jongerenraad.

Bron: Omroep Zuidplas

16-03-2016 • 0 reactie(s)