Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Pakkende presentaties bij Sport4Work

Afgelopen vrijdagochtend werd het eerste gedeelte van Sport4Work afgesloten met presentaties van jongeren in de raadzaal. Elke deelnemer vertelde wat hij/zij heeft geleerd tot nu toe, wat zijn/haar ambities zijn en hoe deze waar te gaan maken. Het werd een prachtige ochtend waarbij de jongeren het publiek trakteerden op pakkende presentaties.  De ochtend werd geopend door wethouder van Woudenberg en ook burgemeester Kats was een gedeelte van de ochtend aanwezig.

Sport4Work is een samenwerkingsproject van Stichting Jeugdwerk Zuidplas, Sport en Bewegen Zuidplas, de Jonge Krijger en de Rotaryclub Zuidplas. Gezamenlijk hebben zij een uniek programma samengesteld van 10 weken met een stevige combinatie van sport, coaching en werkervaring met als doel toeleiding naar regulier werk.  Jongeren woonachtig in gemeente Zuidplas, tussen de 18 en 27 jaar, die (al langere tijd) op zoek zijn naar werk, maar die het om de één of andere reden niet lukt om een baan te vinden, krijgen binnen dit programma handvatten aangereikt om een baan binnen handbereik te krijgen. Twaalf jongeren namen deel aan deze derde editie.

Deze week gaan de deelnemers aan de slag op een werkervaringsplek. Lokale en regionale bedrijven helpen mee door jongeren een stageplek te bieden. Dat het project aanslaat bleek ook uit de presentaties van de jongeren, waarin lovend werd gesproken over het project.

07-03-2016 • 0 reactie(s)