Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief

Proeverij

Welkom bij de Bedrijvenproeverij!

Met de Bedrijvenproeverij kunnen leerlingen onder schooltijd kennis maken met bedrijven in de gemeente Zuidplas. Na een geslaagde pilot waaraan een 8-tal bedrijven/ organisaties en Thorbecke Voortgezet Onderwijs en obs De Terp meededen, is aankomend jaar de officiële start van de bedrijvenproeverij!

Pilot in jan-febr '15
De Bedrijvenproeverij is een programma onder schooltijd waarbij leerlingen op bezoek gaan bij bedrijven in de gemeente met als doel het onderwijs en de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen. De Bedrijvenproeverij is een initiatief van Gemeente Zuidplas, het onderwijs, de FOZ (Federatie Ondernemingen Zuidplas) en Stichting Jeugdwerk Zuidplas.

In de periode januari-februari heeft de pilot plaatsgevonden, waarbij leerlingen van de bovenbouw van basisschool de Terp en 2e jaars leerlingen van Thorbecke VO diverse bedrijven in de regio bezochten. Een grote verscheidenheid aan bedrijven deed mee aan deze pilot, waaronder kwekerijen, een hotel- en fastfood keten, installatiebedrijven, maar ook de brandweer en politie waren onderdeel van het programma. Met deze pilot, die tot stand is gekomen als gevolg van de actielijst Beleidsplan Economie, wordt de aansluiting tussen de arbeidsmarkt en onderwijs versterkt. Leerlingen weten zo al vroeg welke bedrijven er in de gemeente zijn, zodat zij hun studiekeuze hier eventueel op aan kunnen passen.

Start bedrijvenproeverij
Het streven is om de Bedrijvenproeverij op te nemen in het onderwijsprogramma van alle scholen in gemeente Zuidplas. 

Bedrijven die graag meedoen met dit project kunnen zich al aanmelden!