Nieuwe website Welzijn Zuidplas

We hebben een nieuwe site!

www.welzijnzuidplas.nl

26-05-2016 • 0 reactie(s) • Reageer

Muzikaal weekend in 't Blok!

ankes

Vrijdagavond is een speciale Twisted Kroegavond in 't Blok met een optreden van Mankes. Zaterdagavond kun je van verschilende bands genieten tijdens de Popavond van MOZ-Art en zondagmiddag is vanaf 12.30 uur de kroeg geopend.
 

04-05-2016 • Reageer

RopaRock geslaagd!

Zaterdag 30 april vond het festival RopaRock plaats in `t Blok. Zoals elk jaar gaat de deuropbrengst inclusief alle fooien naar de strijd tegen kanker. Dit jaar is er een bedrag van € 1000,95 euro opgehaald voor Stichting Roparun. Bezoekers konden vanaf 13.00 uur tot 1.30 uur genieten van verschillende bands die belangeloos optraden in `t Blok. Iedereen bedankt!

Roparun teams Run for the Future en Gers succes!

04-05-2016 • Reageer

Vacature Ouderenadviseur/ Sociaal Makelaar

Welzijn Zuidplas is een samenwerkingsverband tussen Stichting Samen Zuidplas en de Nederlandse Patiëntenvereniging (NPV), afdeling Zuidplas. Er wordt nauw samengewerkt met het Sociaal Team en andere organisaties binnen het sociaal domein om o.a. hulpvragen zo vroeg mogelijk te signaleren en er met elkaar voor te zorgen dat deze op de juiste plek worden opgepakt. Hierin vervult de Sociaal Makelaar een belangrijke functie.

Welzijn Zuidplas is vanaf 2016 een voorliggende voorziening van Gemeente Zuidplas voor de uitvoering van het welzijnswerk, waaronder jeugd- en jongerenwerk, mantelzorgondersteuning, vrijwilligersondersteuning en ouderenadvies.

Per direct zijn we op zoek naar een:

 

Ouderenadviseur (12 uur pw) / Sociaal Makelaar (12 uur pw)

Waar kom je te werken?
Gemeente Zuidplas bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Zevenhuizen, Nieuwerkerk aan den  IJssel, Moordrecht en het buurtschap Oud Verlaat. De ouderenadviseur/Sociaal Makelaar heeft een vaste werkplek in Nieuwerkerk aan den IJssel. Hier vandaan  ben je regelmatig aanwezig in andere dorpen van Zuidplas.

Wat ga je doen?
De vacature betreft een combifunctie bestaande uit 12 uur Ouderenadvies en 12 uur Sociaal Makelaar. Het geniet grote voorkeur beide functies bij één medewerker onder te brengen.
Ouderenadviseur: Je werkt voor en ondersteunt zelfstandig wonende ouderen die ten gevolge van toenemende problemen of afnemend probleemoplossend vermogen verminderd vat hebben op de inrichting van hun leven. Het lukt hen (tijdelijk) niet een passend hulpaanbod te vinden of voldoende gebruik te maken van bestaande voorzieningen.

Als ouderenadviseur verstrek je persoonsgerichte informatie, advies en begeleiding waardoor de zelfredzaamheid en het welbevinden van ouderen wordt behouden of vergroot. Uitgangspunt is dat de oudere zoveel mogelijk de regie over eigen leven behoudt. Er is een team van vrijwilligers actief, waarin de ouderenadviseur een ondersteunende en aansturende rol vervult. Binnen het team is nog een ouderenadviseur actief, waar je mee samenwerkt. Omdat er sprake kan zijn van meervoudige, complexe vraagstukken wordt er nauw samen gewerkt met het Sociaal Team.
Sociaal Makelaar:  Je bouwt bruggen tussen het preventieve welzijnsveld en het Sociaal Team.  Daarvoor onderhoud je een breed netwerk. Je zorgt ervoor dat processen rondom casuïstiek van het preventieve welzijnsveld vloeiend overgaan in het Sociaal Team en vice versa. Je hebt hierin een ondersteunende rol in het opzetten van werkprocessen, zodat de neuzen van het Sociaal Team en het welzijnsveld dezelfde kant op staan. Je bent een klankbord voor werkers in zowel het  welzijnsveld als het Sociaal Team en schuift waar nodig aan bij overlegvormen. Ook signaleer je de behoefte aan nieuwe voorzieningen en organiseer je dat signalen worden opgepakt. Binnen de gemeente is nog een Sociaal Makelaar actief met de focus op jeugd en jongeren. Door jouw specifieke kennis van de doelgroep volwassenen/ouderen, vormen jullie samen een goed team.

Jouw  profiel
Wij zoeken een collega die ondernemend, creatief en resultaatgericht is. Je beschikt over een diploma van een relevante HBO-opleiding. Je bent een stevige, sociale gesprekspartner die doortastend te werk gaat. Je bent een ware netwerker die bekend is in het domein van zorg en welzijn. Je bent in staat om met een helicopterview naar materie te kijken. Daarnaast werk je al een aantal jaar in een setting waarin je veel te maken hebt gehad met de doelgroep volwassenen/ouderen. Je kunt hulpvragen signaleren, inventariseren en onderzoeken. Ook ben je sterk in het geven van voorlichting, informatie en advies en heb je ervaring in het aansturen van vrijwilligers. Je kunt zorg- en hulpverlening coördineren en je hebt kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot (zorg)voorzieningen, het zorgnetwerk en de sociale kaart.

Aanbod
Een tijdelijk dienstverband voor 24 uur per week tot 31 december 2016. Bij goed functioneren volgt verlenging met een jaar contract, waarna een vast dienstverband tot de mogelijkheden behoort. Dit bij ongewijzigd gemeentelijk beleid.  Inschaling volgens de cao Welzijn en Dienstverlening schaal 8.

Interesse? Heb je interesse in deze baan, maar nog vragen?

Bel of mail met Marije Dirksen, Teammanager, via marije@welzijnzuidplas.nl /

06-48976117.

Solliciteren? Stuur je sollicitatie samen met een CV, vóór 13 mei 2016 naar marije@welzijnzuidplas.nl

De gesprekken vinden plaats begin juni 2016 (week 23 en 24).

29-04-2016 • Reageer

RopaRock@'t Blok zaterdag 30 april

Zaterdag kun je overdag en in de avond genieten van een heel aantal bands. Zij treden allemaal belangeloos op deze dag. Popfestival RopaRock, mis het niet! Om 13.00 start het festival:

PROGRAMMA
-EMFire
-Blont
-The Frontiers
-The Empty Horse aka 2 Horsemen
-Get It On
-Fuzzy
-The Gen D Experiment
-On Candy Striped Legs
-Riddlebox
-Be Who You Wannabee
-CUM S U R (Nirvana tribute)
-aansluitend DJ Jan!

EMFire is een band die bestaat uit 4 leden..... wat vroeger 2 bands waren is nu één geworden. Deze band speelde hun eerste set op festival Blok d'HuZes in 2014 en komt graag weer spelen dit festival. Alternatieve rock met als inspiratie o.a. Heather Nova en Placebo.

Blont! Girlpower met ballen! Een B(l)ont gezelschap van 4 meiden en een Jochum. Blont! bestaat uit: zangeres Miranda, gitariste Joke, gitarist Jochem, bassiste Brendie en drummer Melanie. Een zo-goed-als-meidenband dus.  Zeer aanstekelijke pop- en rockcoversongs dus kom langs om dit b(l)onte gezelschap te zien en te horen!

The Frontiers, een jonge rockband uit Spijkenisse, bestaande uit Derk Bergman (15, gitaar/zang), Tim van den Bogaerdt (16, bas/zang), Jesper Kool (16, drums) en Thijs van der Sluijs (15, gitaar/zang). Ze spelen nu vijf jaar en spelen vooral covers. Hoewel ze druk aan het schrijven zijn voor een eigen repertoire!

The Empty Horse (deze keer 2 horsemen) is een postpunk gezelschap dat invloeden heeft van bands als Joy Division, The Fall en The Gun Club. Eigen nummers worden afgewisseld met covers maar op den duur zullen de eigen songs voorrang krijgen. Live is de band rauw en recht voor zijn raap....kortom postpunk!

Get It On is een classic rock coverband uit Rotterdam. Van The Beatles, Deep Purple en ZZ Top, het zit allemaal in het repertoire. Bij een optreden van Dit vijftal uit Zuid-Holland heeft zich gespecialiseerd in heerlijk stevige, maar vooral herkenbare classic rockcovers, afgewisseld met wat recenter rock- en popwerk. De herkenbaarheid en de kwaliteit van de nummers is zeer hoog. Het is duidelijk dat de zij met hun hart en met veel plezier spelen!

Fuzzy is een band van 4, opgericht op 27 januari 2014. Ze maken eigen nummers, uiteraard speciaal voor de optredens, maar dit doen ze vooral ook voor de lol! Lekker rocken!

The Gen-D Experiment is in eerste instantie puur getart om plezier te maken. Maar je weet wat er gebeurt als je plezier hebt! Geïnspireerd door progressieve rock helden als Pink Floyd en Marillion, ontstond steeds meer een eigen geluid. Mooie soundscapes heftige gitaarriffs, pompende beats en krachtige zang!

On CandyStriped Legs is een samenwerking tussen een schrijfster/zangeres uit Utrecht en een songwriter/multi-instrumentalist uit Bristol. On CandyStriped Legs maakt zware, duistere en atmosferische muziek; een bedwelmende tweetalige mengeling van gitaarriffs gesproken poëzie/proza, krachtige zang, diepe baslijnen en repetitieve mechanische beats.

Riddlebox is een allround Rotterdamse coverband met in hun repertoire muziek van o.a. Artic Monkeys, The Kooks en red Hot Chili Pepers.

Be Who You Wannabee bestaat uit 3 muzikanten die hun sporen op de Nederlands podia al verdiend hebben... Van feesttent tot jongerencentra, van festival tot rockcafe', Be Who You Wannabee krijgt de tent op z’n kop en dat hebben zij al bewezen op de vele festivals waar zij gestaan hebben!

CUM S U R, drie Rotterdamse muzikanten die een verantwoording voelen om de Nirvana muziek levend te houden op het podium. Een eerbetoon  met hart en ziel, zodat jong en oud alsnog de kick kunnen ervaren van de ontzettende vette muziek die Nirvana in zijn hoogtij dagen heeft gemaakt!

Dj requests
's Avonds draait DJ Jan H tot in de late uurtjes muziek op aanvraag. Voor het goede doel zijn dan speciale muziek-requests mogelijk voor één euro.


Er zijn twee Roparun teams die deze dag mede mogelijk gaan maken: Run4TheFuture en Gers!

Entree € 5,- ( kinderen tot 14 jaar gratis)
Vraag een stempel bij de kassa en je kunt de hele dag in en uit lopen!

28-04-2016 • Reageer

Uitgaan 't Blok

Taverna, 's Gravenweg 95

't Blok

In 't Blok aan het IJsermanpad 1 is van alles te doen voor jongeren. De activiteiten, concerten en feesten zijn toegankelijk voor iedereen, tenzij er een specifieke leeftijd bij staat vermeld.

Workshops: o.a.koken, (bas)gitaar, zang, drum, bandcoaching, streetdance, breakdance, theater

Fabia Dance Center: In 't Blok repeteert de Fabulous Dance Crew onder leiding van Fabia. Deze groep blijft groeien en is bezig met een eigen dansschool in Nieuwerkerk aan den IJssel! Ze hebben regelmatig optredens.

Uitgaan: elke woensdagavond (20.30-23.00), vrijdag- en soms zaterdagavond (21.00-0.30 uur) is in 2010 't blok geopend voor een gezellige avond uit. Vaak staat er iets bijzonders op het programma zoals een jamsessi e of optreden van bands, of draaien DJ’s muziek in een bepaald thema zoals o.a. HipHop, Dubstep, Hardcore of Alternatief. Eén keer per maand is er een KidsDisco. De entree is meestal gratis, soms wordt er een (kleine) bijdrage gevraagd.

Besloten feesten: 't Blok is ook te huur voor besloten feesten, voor bijvoorbeeld kinderfeestjes of verjaardagen. Als je meer info wilt, kun je bellen naar 't Blok: 0180-315381 (di. t/m vrij.).

Bands: 't Blok wordt door (locale) bands tevens gebruikt als oefenruimte en voor de muziekworkshops van Sebas.

Vrijwilligerswerk: in 't Blok zijn zo’n 60 vrijwilligers actief. Lijkt het je ook leuk om vrijwilliger te worden, neem dan voor meer info contact op met 't Blok, via tel. 0180-315381 of met Anton: anton@jeugdwerkzuidplas.nl. Ook als je een leuk idee hebt voor een activiteit kun je contact opnemen!

Hieronder is de simulatie van de app van 't Blok. Je kunt op alle knopjes drukken en het zo uitproberen. Wil je de BlokApp op je mobiel hebben? FF met je mobiel naar www.tblok.nl, klik dan op de android (tja, helaas nu slechts beschikbaar voor android- toestellen....) en....voila :-)

Klik met je iphone hier voor de link voor de simulatie-app voor de i-phone en sla hem via pijltje midden onderaan (snelkoppeling) op en voeg dan toe aan beginscherm. Dan heb je een icoon van de Blok-app en kun je erin (:-D met dank aan Sebas!)

De route naar 't Blok
Scan deze en zet gelijk de contactgegevens in je telefoon